Kycklingsoppa

Ingredienser
tortillasnacks:
tortillabröd
neutral olja att fritera i
flingsalt
soppa:
1 kg kycklingfilé
½ påse fajitakrydda
1 tsk curry
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 100 g broccoli
1 röd paprika
1 liten burk minimajs
1 liten burk vattenkastanjer
50g skogschampinjoner
2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
1 msk soja
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 msk tomatpuré
3 krm cayennepeppar
½ -2 tsk chiliflingor (efter smak)
salt och peppar
100 g spaghetti
smör till stekning
Instruktioner
Börja med tortillasnacksen. Klipp bröden i smala remsor. Fritera dessa i oljan tills de får fin färg och blir lite knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö gärna över lite flingsalt.
Tärna kycklingen och bryn i omgångar, lägg över i en större gryta och krydda med fajitakrydda och curry. Finhacka gul lök och vitlök och dela övriga grönsaker i mindre bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna och tillsätt grönsakerna och stek en kort stund så de får lite fin färg och blir lite mjuka, lägg över i grytan. Tillsätt crème fraiche, soja, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, cayennepeppar och chiliflingor. Rör om så att allt blandas och låt allt få ett uppkok. Blanda i spaghettin i små bitar och låt soppan puttra tills spaghettin är färdig. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med tortillasnacksen.
Mattips
Tips! För att få en lite mer lyxig soppa – sila bort och spara spadet när soppan är färdig.Fördela grönsakerna i djupa tallrikar. Mixa soppan till ett skum och slå över grönsakerna vid serveringen.
Etiketter:,